Salgsdirektør Special Sales

Søknadsfrist: 10.10.2023

Solar Norge logo

Send din søknad her

Søknadsfrist:

10. oktober 2023

Arbeidssted:

Gardemoen 

Nettside:

https://www.solarnorge.no/

Kontakt:

Thomas Skovli

lVP Installation and Special Sales

Telefon 92 61 82 29

eller

Elin Leister

IVP HR and Internal Communication

Telefon 90 75 58 76

Vil du bygge en proaktiv salgskultur?

Er det naturlig for deg å bygge gode relasjoner, og leder du samlende med engasjement og tydelighet? Kan du bygge en proaktiv salgskultur, kjennetegnet av profesjonell metodikk, mål- og resultatstyring? Har du god helhetsforståelse og kan omsette strategi til handling og konkrete resultater? Da kan dette være jobben for deg!

Som Salgsdirektør får du overordnet ansvar for å styrke Solar sin posisjon innenfor kompetansetunge markedsområder hvor vi hjelper våre kunder med teknisk rådgivning og prosjektering. I dag gjelder dette områdene fornybar energi, sikkerhet og belysning. Du vil lede tre ulike salgsavdelinger bestående av ca. 30 medarbeidere, hvorav 5 rapporterer direkte til deg som leder. 

Arbeidsoppgaver

  • Utvikle, implementere og følge opp salgsstrategier i tråd med selskapets overordnede forretningsmål.
  • Identifisere og utnytte nye forretningsmuligheter. 
  • Bygge sterke relasjoner med nøkkelkunder og partnere i bransjen innen definerte markedsområder (fornybar energi, sikkerhet og belysning).
  • Lede og motivere ansatte for å oppnå fastsatte salgsmål og resultater.
  • Overvåke markedstrender og konkurrenter og omgjøre dette til strategi og tiltak. 
  • Opparbeide markedsinnsikt, og forståelse, spesielt for klimautfordringene og hvordan Solar kan bli en del av løsningen.
  • Være frontfigur for våre produkter og løsninger i elektrobransjen og andre relevante fora for å styrke vår posisjon i elektrifiseringen av Norge. 

Solar Norge er blant Norges største elektrogrossister med en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner og en sterk merkevare innen bygg & anlegg. De siste 5 årene har vi satset tungt på teknisk løsningssalg innen tre definerte markedsområder og salgsveksten gjør at vi nå søker en salgsdirektør som kan ta satsningen til neste nivå! Hos oss vil du få en sentral og utfordrende lederjobb i et nordisk selskap med høye ambisjoner om stabil vekst i markedet. Du vil få stor mulighet til å påvirke selskapets videre utvikling i Norge.

Som Salgsdirektør Special Sales vil du rapportere til VP Installation & Special Sales, og arbeidssted vil være vårt hovedkontor på Gardermoen.

Om arbeidsgiveren

Solar er et børsnotert sourcing- og serviceselskap innen installasjon, industri og trade. Solar tilbyr de beste produktene og løsningene til våre kunder. Bærekraft og åpenhet er en integrert del av strategien vår og måten vi driver virksomhet på. Hos oss skal alle ha like muligheter uansett hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Ulikhet og mangfold gjør oss i stand til å utvikle løsninger og tjenester som samfunnet trenger. Derfor må vi ha mennesker på laget som gjenspeiler samfunnet rundt oss. Vi ønsker å bidra til å gi kundene våre en mer effektiv og lønnsom hverdag. Ved hjelp av digitale løsninger, en god webshop samt logistikk og services, jobber vi sammen for å gjøre arbeidsdagen lettere. Hos Solar blir du en del av en internasjonal virksomhet med 3.000 ambisiøse kollegaer i ryggen, som hver dag jobber for å gjøre en forskjell for kundene våre, bransjen og samfunnet. I Solar er vi internasjonale og jobber på tvers av de fem Solar-landene. Mange av våre medarbeidere deler derfor sin kompetanse på tvers av landegrensene og har engelsk som forretningsspråk. Solar Norge AS er landsdekkende med 17 lokasjoner, ca. 370 medarbeidere og hovedkontor i nærheten av Gardermoen. Våre verdier Glow, SmartFun og Courage underbygger filosofien ´Stronger Together´ i samspillet mellom ansatte, kunder og samarbeidspartnere. www.solarnorge.no.